Jul i Tivoli 2012

16. november trækker den røde Julemand igen i arbejdstøjet i forbindelse med Jul i Tivoli, hvor han flytter ind i Havens nye 1400 m2 store nordiske område. Sidste år lancerede Jul i Tivoli et nyt russisk tema med stor gæstesucces. I år satser Haven millioner på at give gæsterne nordiske oplevelser side om side med det russiske område, som bl.a. har fået en ny karrusel i russisk byggestil kendt fra i Zarens tid. Københavns Overborgmester Frank Jensen holder årets juletale i forbindelse med juletræstændingen på Plænen. Det er 19. gang, at der tages hul på Jul i Tivoli, der sidste år blev besøgt af knap 900.000 gæster og i år er der rekord mange kørende forlystelser.

Jul i Tivoli er åbent fra 16. november til 30. december med undtagelse af Juleaften og 1. juledag. Mellem Jul og Nytår afholdes der Fyrværkerifestival, og for første gang i 13 år åbner en række restauranter i Tivoli Nytårsaften.

Den røde Julemand tilbage i nye nordiske omgivelser
Klokker på grantræerne, julelys og tusindvis af glas og perlemorskugler skal være med til at sætte scenen for at få gæsterne i den rette julestemning. Der bliver i år satset på norsk, svensk og traditionel dansk julehygge i Tivoli. Når gæsterne har passeret Hovedgangen ledes de ind via en portal til, hvor det nye tema folder sig ud med nordisk udsmykkede træhuse, funklende juletræer og julemandens kane. Den røde Julemand er tilbage og indtager som noget nyt Pantomimeteatret, hvor han får sin egen julestue. Her vil han når tiden tillader det syngende samle børnene til nissedans og fortælle små historier. De mekaniske nisser i nordiske varianter og julepyntede boder bliver også en del af helhedsoplevelsen.

Byens Overborgmester holder juletalen
Det bliver Københavns Overborgmester Frank Jensen, der holder den traditionelle åbningstale på Plænen fredag 16. november kl. 16.00, hvor også Tivoli-Gardens Nisseband giver koncert. I år tænder den røde Julemand og den blå Fader Frost i fællesskab det store Juletræ. Det store Juletræ er placeret på toppen af Tivoli-udgaven af Vasilij-katedralen, kendt fra den Røde plads i Kreml med det 21 meter høje tårn og 9 stribede løgkupler. I år har juletræet fået endnu flere farvede lyspunkter på end året før. Normalt lyder der et kæmpe wow af bar betagelse blandt gæsterne som møder frem for at overvære den traditionsrige juletræstænding.

Åbningsprogram 16. november;
11.00 – Børn fra Dosseringens Vuggestue åbner Jul i Tivoli om bord i Linie 8
11.00 – Julemanden byder velkommen ved Hovedindgangen
16.00 – Åbningstale ved Københavns Overborgmester Frank Jensen
16.00 – 16.30 -Juletræstænding med Julemand & Fader Frost, Nisseband og orkester
19.00 – 19.45 – Sprudlende balalajkamusik i russisk område
11.00 – 22.00 – Den røde Julemand indtager Pantomimeteatret
17.00 – 19.00 – Koncert med Tivolis Nisseband
20.00 – 21.00 – Premiere Jule Illuminationer på Tivoli-Søen

Ny russisk karrusel
Når man forlader det nordiske område åbenbares det 2000 m2 store russiske univers på Plænen med overdådige løgkupler, Den transsibiriske jernbane og ekstravagante Farbergé æg. I år har området fået en helt karrusel i russisk byggestil kendt fra Zarens tid og den skal nok tage kegler hos de mindste. Og selv om det ikke er særlig russisk, så har der også sneget sig del mekaniske nisser og engle ind i området, hvilket ifølge kendere af russisk kultur er meget tidstypisk. Den russiske udgave af julemanden Fader Frost, der med succes sidste år flyttede ind i Tivoli vil fortsat kunne opleves i det russiske område.

Boder bugner af varer
Jul i Tivoli ville bare ikke være det samme uden boderne, der oser af liv og handel. Boderne, der snor sig langs stierne, bugner med alt fra kæmpeklejner, honningkager til nylavede flødeboller fra Spangsbergs flødebollefabrik. Blandt de nye boder kan nævnes: Lotte K Nordic Artcraft Design – som har nordisk kunsthåndværk. Jette Frölich Design med feminine feer og engle. Vivi Gade Design med gør-det-selv julepynt i skandinavisk stil. Ærø Glaskunst sælger smykker fremstillet i glas, guld og sølv, håndlavede snapseglas udført som engle. Og står man og mangler en vinterjakke så kan den fås hos Geographical Norway. I år er der 50 handelsboder.

Nøddeknækkeren her der og alle vegne
Årets anden store satsning er Tivolis hidtil største balletopsætning, Nøddeknækkeren, hvor Dronning Margrethe ll har skabt scenografi og kostumer, og Tivolis balletmester Peter Bo Bendixen står bag koreografien. Balletten får premiere 22. november. I forbindelse med Nøddeknækkeren vil gæsterne kunne se 7 3.5 meter høje figurer fra balletten, som er tegnet af dronningen og placeret på Koncertsalens balkon. Der er også premiere på nye Illuminationer på Tivoli Søen akkompagneret af musik fra – ja fra Nøddeknækkeren.

Fyrværkeri hver aften
Fyrværkerifestival i Tivoli i dagene 26. – 30. december slår alle rekorder i år. Der er krudt og farver i luften, når himlen eksploderer i et bombardement af farvebuketter. Det sker, når Tivoli tæller ned til det nye år med årets Fyrværkerifestival, der skydes i gang 2. juledag. Fyrværkeren Gunnar B. Knudsen, der har lavet festfyrværkeri for Prinsegemalen Henrik, har tidligere vundet guldmedalje ved en fyrværkerikonkurrence i Belgien. Festivalfyrværkeriet begynder kl. 20.45 alle dage fra den 26. – 30. december.

Skriv et svar