Djurs Sommerland – Oplevelser, sjov og hygge!

Djurs Sommerland – Oplevelser, sjov og hygge!

Djurs Sommerland er 8 forskellige temalande samlet i Nordens største sommerland. Der er noget for enhver smag, uanset alder, størrelse og køn. Er man til de vilde rutchebaner, de mere rolige karuseller eller vandplaskeri – så findes det hele her.

Bondegårdsland
Bondegårdsland er et lækkert nyt ”land”, som erstatter det gamle Lilleputland. I Bondegårdsland er der 10 forskellige, skønne bondegårdsforlystelser og man er slet ikke i tvivl om, at man er kommet ”ud på landet” blandt køer, grise og rigtige farmere. Navne på forlystelserne som ”bondegårdskarusellen”, ”Traktorerne” og Den vilde hønsejagt”, gør oplevelsen helt komplet, og der er rigelig plads til sjov og leg på de 10.000 m2 som Bondegårdsland strækker sig over. Rigtig smart at samle et ”land” for de mindste, hvor de kan boltre sig og prøve en masse forskellige ting, uden at skulle gå en lang tur imellem hver forlystelse.

Piratland
Piratland er uden sammenligning mine børns favoritland, men det er også her man bl.a. finder Danmarks største og hurtigste rutchebane ”Piraten”. Den er vild – og mega sej – og bestemt ikke noget for en bangebuks, højdestræk mor som mig, men mine børn elsker den, og det samme gør min mand i øvrigt. Selve området, hvor ”Piraten” ligger er sørøverpræget helt til fingerspidserne – her finder man skeletter, bænk-sæt formet som kranier, skattekister, kanoner og naturligvis sørøversabler. Total gennemført. Jeg kunne bruge timer på bare at gå og udforske de mange små finurligheder.

I Piratland findes også den nyeste forlystelse i Djurs Sommerland – nemlig søulken. Søulken hvirvler selv de mest søstærke sørøvere rundt – den ligner lidt en blæksprutte, som med sine lange arme smider små joller op og ned, mens den drejer rundt og rundt om sig selv. Et must for mine børn at prøve med det samme, de kom ind i parken, og det var godt, de startede med den, for den var et kæmpe hit, og den endte med også at blive det sidste de prøvede, da de otte timer senere skulle hjem.

I piratland findes ”Skatteøen” som også er en fed rutchebane med risiko for at blive våd til sidst, ligesom ”Piratfisken” er til for at give de mindste sørøvere et sug i maven.

Vikingeland
Ja, man er vel dansker – og naturligvis er der også et Vikingeland. Her er i bedste vikingestil et ”Drageskib”, som med sine 20 meter høje sving, kan give selv den sejeste viking sug i maven. Drageskibet ligger rigtig flot placeret i en sø med bænke på land, hvor man kan sidde og nyde udsigten, ligesom der rundt om Drageskibet sejler vandcykler og kanoer.

Det er også i Vikingeland, at rutchebanen ”Thors Hammer” findes – og det var nok den forlystelse, hvor vi endte med at stå mest i kø. Til gengæld er det en forholdsvis lang tur, man får med fart, sving og naturligvis bakker, der giver kilden i maven. Min søns første kommentar, da han kom ned derfra var ”mor – det var hele ventetiden værd”, og derfor kom han også tilbage senere på dagen, da køen var mindre for at få en tur mere. Nå man er ved ”Thors Hammer” skal man huske at gå op til iskiosken og nyde udsigten over parken og søen. Et skønt sted, når solen skinner, som den gjorde under vores besøg.

Mexicoland
I Mexicoland finder man også to af de nyere forlystelser i Djurs Sommerland – nemlig ”Solguden” og ”Juvelen”. Førstnævnte er forholdsvis stille og rolig med et lille våd element indlagt, men jeg synes, det er en ganske hyggelig og fredelig tur, og så må man jo lytte efter sangen, hvis man vil undgå at blive våd. ”Juvelen” derimod er der intet stille og roligt over. Det er en række ATV’er, som bliver skudt ud af en tunnel med 85 km/timen. Er man fartglad og min 120 cm, så SKAL man prøve Juvelen, der med sin 1 km lange bane er Danmarks længste rutchebanetur. ”Speedy Gonzales” findes som navnet næsten lægger op til naturligvis også i Mexicoland. Det er en lille gummibåd, der i høj fart ryger ned af den mexicanske bjergside. Er I flere af sted, er det oplagt at tage turen side om side i de fire baner og se, hvem der kommer først ned.

Westernland
Uden at jeg lige er til western som sådan, så er det faktisk i Westernland at man finder min personlige favorit – nemlig ”Rio Grande Rafting”. En kombination af en smuk tur, vandfald, bølgesprøjt og spænding om, hvem der bliver mest våd. Og en ting er sikkert……..en eller flere i båden bliver våde. Men det er tilfældighedernes spil, hvem der har sat sig på den plads, hvor vandet kommer ind over kanten. Vi tog turen flere gange, og hver gang skreg vi af grin – ikke fordi der er så meget overraskende over selve turen, men den er bare en skøn humørspreder.
”Wild West Karusellen”, som også findes i Westernland er en karrusel, hvor man sidder individuelt i svingende stole og tager først turen forlæns og derefter baglæns.

I Westernland finder man også ”Buffalo Bumper Cars”, som er radiobiler i traditionel forstand, ligesom man naturligvis også finder en skydebane og kan grave efter guld.

Afrikaland
I Afrikaland finder man så mine forældres favorit. Mine forældre er over 70 år, og dermed ikke til de helt vilde ting, men i Afrikaland er der den spændende ”Junglesafari” som er helt stille og rolig, men mega hyggelig og fyldt med stemningsindtryk fra Afrika. Total gennemført tur, hvor man møder legende aber, krokodiller i vandet og kæmpe store King Kong. Det er ikke en rutchebane, og der er intet farligt, så man kan roligt tage de mindste børn med. Det er super hyggeligt, og en meget flot tur.

I Afrikaland findes også ”Tarzanbanen”, ”Hottentot karrusellen” og ikke at forglemme ”Kannibal gryderne”, som kan få selv den stærkeste mor til at blive en lille smule svimmel, til børnenes store morskab.

Sommerland
I Sommerland kan man blandt andet prøve ”Ørnen” som med sit store hoved i 20 meters højde nok skal sørge for, at du bliver lidt rundtosset. Ørnen var dog lukket af tekniske årsager, da vi var der, så vi prøvede den desværre ikke.

I stedet kastede vi os over ”Colorado River”, hvor man siddende i en træstamme bliver ført rundt på en hyggelig tur dog med tre vandfald inkluderet, inden man igen rammer foden af bjerget. Og ja – her bliver man også våd men ikke noget solen ikke kan klare.

I sommerland er der også et hav af trampoliner og et stort klatretårn, så har de voksne brug for en pause, så smut forbi her, og nyd synet og lyden af de legende børn, mens du inhalerer duften af sommerland.

Vandland
Vandlandet var lukket, da vi var på besøg sidst i maj, men er du på besøg i Djurs Sommerland i den periode, hvor vandlandet har åbent, så medbring badetøjet. Her er rig mulighed for vandplaskeri, rutchebaner og bølgebassiner. Tjek åbningstiderne på vandlandet på www.djursssommerland.dk hvis du vi være sikker på, at der er åbent, når du kommer forbi.

Djurs Sommerland er et skønt sted for hele familien – og der er gjort meget ud af de grønne områder med beplantning, bænke og små hyggelig kroge. Det er en rigtig hyggelig og velholdt park, og jeg elsker at de forskellige temalande er så gennemførte, så selv personalet har tøj på, der matcher. F.eks. havde medarbejderne i Piratland naturligvis udklædning som sørøver og pirater, ligesom de ansatte i Bondegårdsland var i overalls og sixpence.

Der er rig mulighed for at købe mad flere steder i parken, hvad end man er til frugt, burgere, pandekager, pizza eller is, men der er også masser af hyggelige steder med bænksæt, hvor man kan sidde og nyde sin medbragte mad, ligesom der er flere områder med grill. Har man mindre børn er der flere steder mulighed for puslefaciliteter, og toiletterne, inklusiv de handicapvenlige, er strategisk placeret rundt i parken, så man hele tiden har forholdsvis kort afstand til et.

Jeg kan varmt anbefale et besøg i Djurs Sommerland, men kom tidligt, for der er mange oplevelser og forlystelser, der venter forude, og dagen flyver af sted.

Helle Hansen
Sjov for Børn
2016

Skriv et svar