Trampoliner er en af børnenes klare favoritter

Du har med garanti kørt forbi mange af dem på din vej rundt i danske landskab. De er ofte blå, dækket til med sikkerhedsnet og har en tendens til at blæse væk, når stormene hærger hen over landet. Her er naturligvis tale om den klassiske trampolin, der alle dage har været en klar favorit hos stort set alle børn. Langt de fleste kan lege i timevis på trampolinerne, der kan bruges til kreativ udfoldelse og god træning for børn i alle aldre. Der er ingen tvivl om, at trampoliner er kommet for at blive, og der er i virkeligheden mange gode grunde til, at trampolinen er blandt børnenes favoritter.

Der er oceaner af muligheder på en trampolin

Når mange voksne beslutter sig for at købe en trampolin til børnene, så er det naturligvis med et klart håb om, at børnene kommer til at være mere udenfor i sommerperioden. Børnene skal væk fra computerskærmene og aktiveres i kreativ ude leg, og her er trampolinen et fantastisk redskab. De kommer i mange forskellige former og størrelser, men de bringer alle oceaner af muligheder med sig. Hvor tit har man f.eks. ikke set børn i forskellige aldersgrupper spille bold eller lave gymnastiskagtige øvelser på trampoliner rundt i de ganske land. Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for de mange timers sjov, som trampolinen kan bringe til et helt villavænge!

Trampolinen tilbyder god og gratis træning

Selvom alle børn hopper på trampolin, fordi de synes, det er sjovt, så er der faktisk mange flere gode grunde til at lade børnene hoppe så meget, som de orker på havetrampolinen. Det er nemlig en kanon kilde til sund motion, der ikke blot træner børnenes muskler, men også deres motorik og balance. Det kræver sindssygt god balance at hoppe rundt på en trampolin, hvor underlaget hele tiden ændre sig, og man vænner derfor kroppen til at tænke i nye baner for at undgå at vælte. Alt dette foregår helt uden, at børnene selv opdager det, og der er derfor fuld valuta for pengene, uanset hvilken trampolinmodel valget falder på. Hvis du vil være lidt klogere på én af de mange muligheder, så løftes lidt af sløret for dig i denne artikel.

Trampoliner er sikrere, end statistikkerne ellers antyder

Hvis du er én af de bekymrede forældre, som måske har et forbehold til trampoliner, fordi statistikkerne antyder, at de måske ikke er så sikre, så er det naturligvis forståeligt. Der skal helst ikke komme noget til vores børn, der er familiens kæreste eje, og derfor er bekymringerne helt i orden. Faktum er dog, at langt de fleste uheld på trampoliner sker, fordi trampolinerne ikke har været brugt helt efter hensigten. Der vil naturligvis ske nogle uheld indimellem, når man hopper mere eller mindre ukontrolleret rundt, men trampolinerne har aldrig været mere sikre, end de er i dagens Danmark. Der bliver ført meget streng kvalitetskontrol med sikkerhedsmekanismerne i de forskellige modeller, og der er derfor ingen grund til at frygte for børnenes ve og vel, når de hopper i trampolin. Tværtimod opvejer fordelene klart risikoerne ved at hoppe på trampolin jævnligt, og derfor kan du trygt lade dit barn hoppe i trampolin – så længe du holder lidt opsyn med, hvad der sker!

Skriv et svar