Tag en hyggelig aften med børnene

Det er fredag, og det betyder for de fleste forældre at det er tid til at koble af og bare slappe af med sine børn derhjemme i trygge og hyggelige rammer. For mange kan det dog være en opgave at finde ud af hvilke hyggelige ting man skal lave, så her kommer en lille hurtig liste med nogle af de spændende og sjove ting, du kan lave sammen med dit barn.

Se en god film for hele familien

Det er hyggeligt at se film med sine børn en fredag aften, og det kan være at man skal opvarme med Disney sjov som der ofte begynder kl 19 og forløber en time frem. Når først Disney er overstået kan det være en god ide at have en anden god film klar, som er god til børnene. Det kan her være en Disney film eller en anden tegnefilm som ofte vil tiltrække sig det meste af børnenes opmærksomhed. Et oplagt valg er en film som Peter Plys som er hyggelig og sød for hele familien. Efter filmen kan man i øvrigt lære børnene et af de mange og hyggelige Peter plys citater lige her.

Spil et hyggeligt spil

Det kan også være at man efter filmen har lyst til at spille et spil. Her kan I både vælge at spille et simpelt kortspil som Krig eller lignende eller man kan spille et spil med terninger som yatzy eksempelvis. Der er rigtig mange gode muligheder at vælge imellem her, og det er sådan set kun fantasien der sætter grænserne.

Et af de klassiske spil som jeg kan huske at mine forældre spillede med mig og mine søstre var spillet 100. Dette hyggelige spil gik ud på at man først skulle komme til hundrede med sine terninger. Hvis man slog en 1er skulle man starte forfra. Det var et spil der altid fik de helt store konkurrencemennesker frem i hele familien.

Syng en sang med dit barn

Hvis du vil lære dit barn nogle af de danske og hyggelige børnesange, så kan det være at I skal sætte jer ned i sofaen med en god bog om børnesange og så synge nogle af de mange klassiske sange, som kan findes rundt om i den danske litteratur. Sange om Elefantens vuggevise og lignende er altid gode.

Hyg med hele familien

Husk på at I skal få hygget så godt i gennem som muligt. Hvis du føler at der er meget at se til på arbejdet så må du ikke lade det gå ud over tiden med familien. Slap af og sluk eventuelt for forstyrrelser som computer og telefon. Så kan du bruge al din tid med børnene og resten af familien.

Skriv et svar