Tag dit barn med ud i naturen

Mennesker er afhængige af naturen. Vi har brug for den friske luft, den grønne skov, det endeløse hav og den åbne himmel. Undersøgelser viser, at mennesker, der opholder sig i naturen, er mindre stressede end mennesker, der stort set aldrig bevæger sig ud i det grønne. Har du børn, har du mulighed for at give dem en naturlig og grøn start på livet. Tag den lille med ud, så snart du kan komme til det, så de små lunger kan fyldes med frisk luft.

Ud i det blå med røde gummistøvler på

At tage på tur med småfolk kræver lidt mere udstyr og forberedelse, end når du selv blot kan hoppe i et par gode støvler og tage af sted. Her er nogle gode råd til, hvordan du bedst kan klargøre til en tur ud i naturen:

  • Hav tjek på udstyret. En god barnevogn til de mindste eller en praktisk klapvogn til de lidt større. Find din barnevogn på https://barnevognen.dk. Har du en helt lille, kan en slynge også være et oplagt valg, idet du så kan have ham eller hende helt inde ved din krop. På den måde kan du overføre din kropsvarme til barnet, og samtidig er det sundt for barnet at have tæt kontakt til dig.  
  • Overvej nøje barnets påklædning, og tjek vejrudsigten. Et barn, der ligger stille i en barnevogn, må under ingen omstændigheder blive kold. Sørg for at iklæde barnet varmt tøj fra top til tå, hvis temperaturen er lav. På en varm dag skal du derimod være opmærksom på, at barnet ikke bliver for varmt.
  • Husk drikkelse, snacks og ekstra bleer! Vær altid beredt til en krisesituation. Ammer du stadig, er det let at give barnet mad. Senere kan du sørge for at medbringe små pakker med børnevenlig mad. Husk også ekstra bleer. Det er umuligt at undvære, hvis uheldet er ude!

Skriv et svar