Motion kan være sjovt for alle aldre

At holde sig aktiv er en af opskrifterne på ikke tidligt i livet at døje med for mange skavanker, så derfor er det også vigtigt at vores børn forbliver aktive, især i en tid hvor teknologi fylder mere og mere i hverdagen. Dermed ikke sagt, at teknologi ikke gør noget godt for vores dagligdag, for det gør det helt bestemt, men det skal blot ikke erstatte lysten til at holde kroppen frisk og rørlig.

Skolen i dag består ofte af mange timer, hvor man arbejder fokuseret på sin computer for at løse de mange skoleopgaver. For at vores børn ikke skal få helt ’firkantede’ øjne, så er det super at man efter skoletid får rørt sig lidt inden at børnene igen kaster sig over computeren eller iPaden for at spille og underholde sig selv lidt.

I nogle familier har man indført en ”1 time ude, 1 time ved computeren”-aftale, som helt lavpraktisk betyder at hvis man har været ude at lege i tre timer, så må man også gerne hygge sig ved computeren i tre timer senere på dagen. Det lyder i sagens natur som en meget god aftale, hvilket det faktisk også er, men her stilles der nogle krav til at forældrene ikke sender deres børn ud og lege uden at have noget at give sig til. Det er næppe sjovt, hvis eneste mulighed for leg er at spille ’mur’ med en fodbold, så kan tre timer godt virke lange. Forældrene bærer her et ansvar for, at børnene har noget at lege med, samt nogle måder at være fysisk aktive på.

Gode lege til børn i sommerhalvåret

Det skal næppe være nogen hemmelighed, at børn har nemmest ved at lege når vejret også er godt. Der er mange flere ting at kaste sig over, men hvad kan du som forældre gøre for at gøre det endnu sjovere for børn at være aktive?

En fantastisk måde at få en masse motion, samtidigt med at der er underholdning for alle pengene er ved at hoppe på en trampolin eller en airtraick. (Hvis du ikke ved hvad en airtrack er, så kan du læse mere om airtrack her.) Trampoliner kan for børn være mange timers underholdning. Man kan finde på mange sjove lege, hvor både bolde og andet er involveret – dette er vel og mærke samtidigt med at børnene får en masse motion.

Priserne på trampoliner har i de senere år også været markant nedadgående, hvilket dog sker uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten på disse. Alt efter alder på ens børn, så kan man overveje hvorvidt at et sikkerhedsnet rundt om trampolinen er en nødvendighed eller ej. Dog kan det næppe være til nogen skade at have det, eneste umildbare minus måtte være, at trampoliner med dette koster en smule mere.

Prøv stigegolf – underholdning til hele familien

Hvis man er på udkig efter et udendørsspil, som kan samle hele familien i de varme sommerdage, så bør I tage på stigegolf, som for alvor har hittet de senere år.

Konceptet er forholdsvis simpelt og kan spilles af alle i hele familien, dog mindst 3-4 år, sådan at man kan kaste snoren med golfkuglerne på.

Spiller koster ikke alverden, men er garanti for mange timers underholdning samt et ukontrolleret konkurrencegen, når det for alvor gælder om vinde.