Hjælp til hårtab under graviditet

Dette indhold er sponsoreret

Rigtigt mange kvinder oplever ændringer i deres hårvækst under og efter graviditet. Sådanne ændringer kan være øgede hårvækst i for eksempelvis ansigtet eller på ryggen. Mange oplever også, at de mister mere hår fra hovedet efter en endt graviditet, og derfor bliver meget tyndhårede. Hårtab kan skyldes mange ting, og oplever du hårtab, kan du med fordel følge denne hårtab guide.

Ændringer i hårvækst i forbindelse med graviditet

Det er både udbredt og normalt at opleve ændringer i hårvæksten i forbindelse med en graviditet, selvom ikke alle oplever det. Under en graviditet oplever mange for eksempelvis, at håret bliver mere tørt end normalt. Det kan derfor være en god idé at spørge en materialist, en apoteker eller en frisør til råds om, hvilken shampoo og balsam, der kan komme de tørre spidser til livs. Trods de tørre lokker oplever mange faktisk også, at deres hår bliver tykkere i løbet af en graviditet. Hårtab bliver desværre en realitet for mange ved endt graviditet og skyldes muligvis vitamin- og mineralmangel. Oplever du hårtab, selvom du ikke er gravid, kan du med fordel læse denne guide om hårtab hos kvinder. Der findes heldigvis mange gode og nærende vitamintilskud, der kan afhjælpe hårtab.

Vitaminer, der afhjælper hårtab

B-vitaminer er gavnlige vitaminer i kampen mod hårtab. B-vitaminer hjælper blodcirkulationen i hovedbunden og sørger for, at næringsstoffer bliver transporteret til hårsækkene, hvor de gør gavn. Konkret hjælper vitamin B6 med at fremme en normal omsætning af protein og glykogen, der styrker håret og fremmer vækst. Et B-vitamin, der er helt central for sund hårvækst, er B7 også kendt som Biotin. Biotin er kendt som et decideret ‘hårvitamin’ og indgår i de fleste kosttilskud mod hårtab. Biotin spiller en stor rolle for hårets cyklus og danner et godt grundlag for at vokse langt og stærkt hår. A-vitamin har den gavnlige effekt på hårets sundhed, at den danner olie, der fugter hårrødderne og dermed forhindrer udtørring. C-vitamin fungerer som en antioxidant, der fremmer dannelsen af kollagen og beskytter hårcellerne mod stress.

Sådan passer du på dine lokker

Der findes mange årsager til hårtab og én af dem er graviditet. Den typiske grund til hårtab er dog ens livsstil, og hvis du for eksempelvis lever en presset hverdag, og ofte føler dig stresset, kan nogle af dine hårrødder risikere at ‘gå i dvale’. Dine hårrødder vil først aktiveres igen, når din krop har været i god balance i nogle måneder. Rygning og alkohol kan også føre til hårtab. Dette skyldes, at et stort forbrug af alkohol og rygning sætter din krop i en stresstilstand, hvor hårrødderne kan gå i dvale. Dårlige kostvaner kan også ende ud i hårtab. Sørg derfor for at spise varieret og at du får alle de nyttige vitaminer til hårvækst. Er det ikke muligt at spise sig til alle de nærende hårvitaminer, er det muligt at finde gode kosttilskud til hårtab. Døjer du med hårtab, kan det være en god idé at skrue ned for alle de ting, du gør ved dit hår. Det gælder både hårvaske, stylingprodukter, stylingapparater og stramme håropsætninger. Brug for eksempelvis hårklemmer i stedet for stramme elastikker og undgå at pille ved dit hår.