Guide: 3 tips til at vælge de bedste halvhøje senge

Står du og overvejer, om du skal købe en halvhøj seng til dit barn? Det kan være en jungle at finde den perfekte seng, da der er mange forskellige halvhøje senge at vælge mellem.

I denne artikel får du 3 tips til at finde den rigtige seng til dit barn. Uanset hvilken halvhøj seng du vælger, vil det med garanti vække stor begejstring hos barnet.

1) Tænk over barnets alder

Når du skal vælge en halvhøj seng til dit barn, er det en god idé at undersøge producentens anbefalinger. Det er nemlig forskelligt fra producent til producent, hvornår den halvhøje seng kan tages i brug af sikkerhedsmæssige hensyn.

Du kan sagtens finde halvhøje senge til børn, som kan bruges, når barnet er 3 år. Det er typisk i den alder, hvor de fleste børn udskifter tremmesengen med juniorsengen.

Mange halvhøje senge er modulopbygget. Det vil sige, at det giver dig mulighed for at forvandle sengen efter dit behov. Nogle halvhøje senge kan ændres til en sofaseng, mens andre kan laves om til køjesenge eller juniorsenge.

Det er en god idé at tænke langsigtet, når du køber en halvhøj seng. På den måde sparer du penge på den lange bane, da du slipper for at købe en splinterny seng om nogle år.

Derfor kan du gøre dig nogle overvejelser, når det eksempelvis kommer til størrelsen af sengen. Vurder hvilke mål der er mest optimale for dit barn, så barnet ikke vokser ud af sengen med det samme. Omvendt skal barnet heller ikke have for meget plads i sengen, da det kan gøre, at barnet føler sig mindre tryg eller vågner oftere op om natten.

De fleste går efter halvhøje senge i målene 70×160 cm eller 70×140 cm, hvis barnet netop er vokset fra sin tremmeseng. Disse mål er desuden nemme at finde madrasser til, hvor du kan få kvalitetsmadrasser til gode priser.

2) Halvhøj seng med skrivebord eller rutsjebane

I dag findes der mange forskellige halvhøje senge til alles behov. Da de fleste er modulopbyggede, giver det dig mulighed for at tilpasse sengen efter dit barns ønsker og behov.

Mange børn drømmer om en halvhøj seng med rutsjebane, fordi det er sejt at have sådan en stående på værelset. For nogle børneværelser giver det mening at kombinere plads til søvn og stude i en samlet løsning med en halvhøj seng med skrivebord.

Du kan også udnytte gulvpladsen under halvhøje sengen ved at gå efter en seng med skuffer. Det giver dig mulighed for en praktisk opbevaring, der er optimalt udnyttet i forhold til værelset.

Parenthood.dk kan du få et større overblik over halvhøje senge og andre børnemøbler, hvis du mangler inspiration til børneværelset.

3) Ny eller brugt halvhøj seng?

Hvis du ønsker at spare penge, er der mange muligheder ved at gå på jagt på DBA efter billige halvhøje senge eller brugte halvhøje senge. Der kan du ofte finde gode senge til ingen penge og i god kvalitet.

Det er et individuelt spørgsmål, om du foretrækker din halvhøje seng brugt eller fra ny. Begge dele kan fungere, og dit barn vil med garanti ikke kunne ane en forskel. At købe brugt har sine fordele og ulemper, men det er en meget bæredygtig løsning, der samtidigt kan spare dig flere tusinde kroner.

Hvis du køber halvhøjsengen brugt, anbefales det, at du løbende spænder skruerne. Da disse har været i brug tidligere, er det en ekstra god idé at være opmærksom på det for at højne sikkerheden for dit barn. Det gør sengen så robust og stabil som muligt.