Vil du gerne lære dit barn mere om, hvor maden kommer fra, og hvilken indsats det kræver både at dyrke den først og derefter lave den til et måltid? Da er det behjælpeligt at lade dem have sin egen køkkenhave eller helt enkelt lade dem plante og passe sine egne madvarer. Også under madlavningen kan de hjælpe til.
Dyrkning af krydderurter
Krydderurter bruges til en del forskellige retter, da de findes en masse afskygninger. To krydderurter smager ikke ens, for de er dyrket forskellige steder, ligesom mange af dem ikke er de samme sort. Der findes eksempelvis krydderurterne timian og mynte. Krydderurter som timian kræver det ikke meget at dyrke. De skal selvfølgelig have den rette mængde sollys, vand og jord, så man skal have nogenlunde styr på procedurerne. Men det er en krydderurt, som dit barn vil kunne lære af at passe på for til sidst at stå med en timianplante, som I kan spise til aftensmaden. Det vil være en ny fornemmelse at vide, at den mad man spiser, kommer fra eget hårdt arbejde. Timian behøver ikke engang at blive plantet udenfor, hvis ikke I har faciliteterne til det. Det kan uden problemer leve og vokse i en potte indenfor. Det kan eksempelvis stå i køkkenvindueskarmen, hvor dit barn vil have lettest ved at nå det.
Fælles madlavning
At lade sit/sine barn/børn være med under madlavningen kan være både stressende, lærerigt og hyggeligt på en og samme tid. Dit barn vil lære om processerne, og du vil lære noget om tålmodighed og om at lære fra sig. Selvom det indimellem vil være lidt frustrerende, at du skal lære dit barn det hele fra bunden, er det kvalitetstid, I ikke vil få igen. Det handler om at finde en weekend, hvor der er god til madlavningen i modsætning til i den travlere hverdag.