Esport og esport-betting har taget Danmark med storm


De klassiske sportsgrene som fodbold, håndbold, tennis og badminton har fået kamp til strengen. Der er nemlig en ny dreng i klassen, som i den grad er kommet for at blive. Esport er ganske enkelt ikke til at kommer uden om. Overalt i Danmark har unge som ældre kastet sig over den elektroniske disciplin, og i dag er vi nået dertil, hvor esport endda kan være et valgfalg på folkeskolerne. Millioner af seere sidder også foran skærmen, når nogle af de bedste spillere i verden tørner sammen i de helt store turneringer i spil som Counter Strike: Global Offensive, Dota2 eller League of Legends, hvor der er millionbeløb på spil for de dygtigste af spillerne.

En ny form for sportsbetting
I kølvandet på den store popularitet har en ny industri set dagens lys. Betting-branchen har nemlig også opdaget, at der er noget at vinde ved at satse benhårdt på forbrugernes enorme interesse for esport på linje med andre sportsgrene, som danskerne i efterhånden mange år har haft mulighed for at spille penge på. Men hvad er det egentligt, det går ud på, når vi placerer odds på computerspil, og hvorfor er det blevet så populært lige pludseligt? Og er det ligesom bingo? Alt det og meget mere kan du blive klogere på her, når Spiltjek.dk forsøger at klæde dig på til måske selv at kaste dig ud i esportens finurlige univers.

CS:GO – en kæmpe succes
Når man snakker om esports hurtigt eksploderende popularitet i den brede befolkning både herhjemme og i udlandet, er det svært at komme uden om spillet Counter Strike: Global Offensive. Her er tale om verdens mest populære skydespil, der har indtjent astronomiske beløb. I spillet er der to hold, hvor det ene agerer terrorister, der skal forsøge at plante bomber, og som tager gidsler til fange. På det andet hold er counter-terroristerne, som naturligvis har til opgave at forsøge at afværge bombeangrebene og redde gidslerne fra terroristernes greb. En kamp består af et vist antal runder, som hver varer 1 minut og 45 sekunder. Vinderen er det hold, der først når op på 16 vundne runder. Det er også CS:GO, som bliver spillet i de store internationale turneringer, hvor det danske hold Astralis har markeret sig som nogle af verdens bedste. Den danske succes har uden tvivl været med til at tænde en passion i rigtig mange spillelystne folk ude i stuerne, som drømmer om at gøre dem kunsten efter. Der skal dog uendeligt mange timers træning til for at kunne være med på det niveau.

Vi vælter i esports-betting
Hvis du ikke selv har nogle forhåbninger om at ende i eliten inden for esport, men bare nyder at spille for sjov, kan du heldigvis stadig vinde penge på din interesse. Inden for de seneste par år, er der nemlig opstået et stort marked for betting på esport eller csgo skin betting. Selvom esport er meget anderledes end traditionelle sportsgrene som fodbold eller håndbold, foregår det meget efter samme principper, når du spiller på det. Først og fremmest skal du naturligvis finde et sted at spille, og her er der et utal af sider at vælge mellem. Mange af de største og mest anerkendte bookmakere i både ind- og udland er nemlig hoppet med på vognen. Du kan blandt andet bette på esport hos Danske Spil, Bet365 og Unibet, som er mange danskeres favoritter, når det gælder gode odds på alverdens sportsgrene. Spiludbyderne står med andre ord i kø for at vinde forbrugernes gunst, og det vidner endnu engang om esportens unægtelige popularitet.

Sådan spiller du på e-sport
Men hvad kan man så egentligt spille på inden for esport? Og hvordan fungerer det i praksis?  Rammerne for esports-betting er vide, da du kan spille på alt fra FIFA til CO:GO, Legue of Legends, Hearthstone, Call of Duty, World of Tanks og meget mere. Der er altså med garanti et spil for enhver smag.Det mest populære at spille på, er der uden tvivl CS:GO. Her kan du oddse på flere forskellige spilkombinationer i turneringerne. Du kan blandt andet spille på kampens endelige vinder, ligesom du eksempelvis gør med en fodboldkamp. Du kan også spille på, hvor mange runder, kampen varer, før der er fundet en vinder. Du kan også gå endnu mere avanceret til værks og spille på, hvem der bliver kampens bedste spiller, eller om et af holdet udskifter spillere undervejs. Der er altså rig mulighed for at sammensætte dine bets, præcis som du ønsker det, og der er ofte gode odds at hente hos de populære bookmakere. Hvis du helst vil spille på rene danske hold, er der også gode muligheder for det. Det kræver dog, at holdet deltager i en turnering af en vis størrelse. Chancerne for at finde danske hold at spille på er også størst, hvis du fokuserer på enten CS:GO Legue og Legends eller Dota2, da udbuddet af odds og hold uden tvivl er størst her.

Hvad end du spiller selv, eller bare godt kan lide at følge med, når de professionelle sætter sig til tasterne, så du måske kan tjene en lille mønt på spillets udfald, er der masser af underholdning og spænding at komme efter i esportens fantastiske verden. Husk dog altid at spille ansvarligt og stoppe, mens legen stadig er god.
 

Skriv et svar