Hjælp dine børn med sjove aktiviteter

Nogle børn har ingen problemer med at finde på aktiviteter selv, og lægge mobilen til side for at lave noget andet. Andre har dog ikke ligeså nemt ved det. De har nogle gange brug for hjælp til at blive inspireret. Derfor får du her 3 gode råd til at hjælpe dine børn med sjove aktiviteter.

Brug inspiration fra fritidsordningen

De fleste fritidsordninger har sjove brætspil og generelt andre aktiviteter. De er meget populære når børnene er i fritidsordningen, men de har ikke de samme muligheder derhjemme. Nogle gange kan de være svære at få med hjem fordi de har det så sjovt, så hvorfor ikke bringe den sjov med hjem? Specielt bordtennis bliver brugt meget, og findes i de fleste fritidsordninger. Bordtennis er en sjov aktivitet, samtidig med at man bevæger sig. Det gode ved bordtennis er også at man nærmest ikke lægger mærke til at man er fysisk aktiv, fordi man har det så sjovt. Hvis man har plads i garagen eller et nogenlunde tomt rum, kan man bruge de steder. Man kan også sagtens finde et bordtennisbord som fungerer udendørs, hvis pladsen indendørs er et problem. Du kan finde bordtennisborde på Spil-aps.dk, så kan børnene hurtigt komme i gang med en ny sjov aktivitet. 

Aktiviteter sammen med dit barn

De fleste børn sætter pris på at bruge tid med sine forældre, så derfor ville det være en god idé at finde en aktivitet som dig og dine børn laver sammen, som ender med at blive jeres ting. Ligesom fritidsinteresser kan man finde en fast dag på ugen hvor i kan lave den valgte aktivitet sammen. Der er mange muligheder, så det kommer helt an på hvad du og dine børn kan lide at lave. Man kan male, hækle, lægge puslespil, lege med modellervoks eller spille brætspil. Man skal bare sørge for at børnene synes at aktiviteten er sjov, så de får mere ud af tiden.

Brug naturen

Man kan også altid bruge naturen som en aktivitet. Hvis man har træer i haven, kan man bygge huler. Man kan tage en tur i skoven og kigge, snakke lidt om træerne og blomsterne. Kastanjedyr er altid et hit blandt børnene. Ved at lave kastanjedyr kan børnene også få lov til at udfolde deres kreativitet, og de vil helt sikkert være stolte af deres dyr bagefter. Man kan rydde en hylde hvor børnene kan få lov til at have dem stående, det kan også være godt i længden, så man kan snakke om den hyggelige dag man havde sammen. Det er altid godt for børnene at skabe gode minder, og det behøver ikke at være dyrt og storslået. De små ting kan blive ligeså gode minder.