Er dit barn lige startet i skole igen efter sommerferien? Så giv en ekstra gave

Der sker mange ting i løbet af en sommerferie, og pludseligt starter hverdagen igen, og børnene skal igen i skole. Lige gyldigt om du har et barn, der starter i 0. klasse eller i 4. klasse, vil du stensikkert opleve, at det kan være svært for dit barn at falde til ro og indfinde sig i de rutineprægede rammer. Dog kan du gøre meget for at sikre, at dit barn får en god skolestart, og det kan du blive meget klogere på ved at læse med her.

Sørg for at gå til det med ro i stemmen

Er du nervøs, kan dit barn stensikkert mærke det, hvilket vil gøre dit barn mere nervøs, og det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvordan du skal snakke med dit barn om de nye rammer og hverdagens opstart. Vælger du at gøre det med stress i tonen, vil dit barn blive påvirket deraf, og derfor er det en god idé at gå til det med ro i stemmen, hvis du ønsker at fortælle dit barn, at tingene nok skal gå. Er dit barn utryg, eller ønsker du blot at vise, at du er en rigtig stolt forælder, så kan du også give dit barn en gave. Elsker dit barn også den søde kanin fra Maileg? Find et stort udvalg af Maileg her. Børn forstår meget bogstaveligt, så en gave vil stensikkert falde i god jord.

Sørg for også at hjælpe til

Når dit barn skal falde til ro i de nye rammer og den nye hverdag, kan du som forælder også hjælpe lidt ekstra for at sikre, at dit barn kommer til at elske at gå i skole. Snak positivt om oplevelserne og snak tingene igennem. Hjælp eventuelt med lektier og lignende. Du kan gøre mange ting for at sikre en god start for dit barn.