Snemanden der ville vide, hvordan det føles at være varm om hjertet

Vi kender alle fortællingen om snemand Frost og Frøken tø, hvor snemanden smelter pga. kærlighed. I ” Snemanden der ville vide, hvordan det føles at være varm om hjertet” møder vi den nylavede snemand på toppen af bakken. Han længes så inderligt efter at føle sig varm om hjertet. Det har han nemlig hørt forbipasserende tale om med stor inderlighed og glæde.

Nu deler snemanden sit ønske og sine tanker med sin ven Månen. Månen er klog, hjælpsom og lyttende. En rigtig ven. Månen forklarer, at et varmt hjerte ikke er foreneligt med en frossen snemand. Skulle snemanden blive varm om hjertet vil den tø og smelte!
Men ak, snemanden længes så forfærdeligt efter at føle sig varm om hjertet og synes, det er det hele værd – også selv om den smelter. Snemanden skal jo alligevel smelte til foråret. Og så er bolden givet op for at snemanden kan prøve hvordan det føles, når man bliver varm om hjertet.

Fortællingen om ”Snemanden der ville vide, hvordan det føles at være varm om hjertet” kan læses på flere niveauer. Der er noget eventyrligt i fortællestilen. Inspirationen kunne meget vel komme fra vores egen kære H.C. Andersen. Men det er heller ikke så værst!

”Snemanden der ville vide, hvordan det føles at være varm om hjertet” er ledsaget af store helsides illustrationer af Peter Bay Alexandersen. De farverige illustrationer er fantasifulde og magiske.
Det er en fortælling, der kan læses mange gange, og for hver gang vil barnet gøre sig nye tanker om budskabet. Fortællingen lægger op til en god samtale og dialog med barnet om følelser, valg og værdier.

Køb Snemanden der ville vide, hvordan det føles at være varm om hjertet online

Skriv et svar