Politiland

Norske Erlend Loe er kendt i vide omkredse for sine humoristiske og absurde historier.
Denne gang har Erlend Loe skrevet en morsom billedbog i samarbejde med illustrator Thore Hansen. Det er der kommet en herlig børnebog ud af!

Historien handler om drengen Kim, der bor sammen med sin far. Det er morgen og Kim springer frisk ud af sengen. Men far vil ikke op. Han kommer med en endeløs række af dårlige undskyldninger, for at sove videre og trække tiden.
Ja, faktisk prøver han at bilde Kim ind, at politiet kommer hvis ikke han får fred til at slappe af.

Først siger han, at Stå-op-politiet kommer og arresterer børn, der vækker deres forældre for tidligt. Senere – da Kim gør et nyt forsøg på at få sin far ud af fjerene – hedder det sig, at Gå-ud-politiet kommer. Det samme gør Sports-politiet, Spørge-politiet, Plagepolitiet, Sukke-politiet, Men-politiet, Brokke-politiet mfl. Kim bliver smadder træt af alle de politikorps, der angiveligt kan komme.

Nu kan det efterhånden være nok med alle fars dårlige undskyldninger, sludder og vrøvl. Kim vil ikke mere! Hvis ikke det stopper, vil han gå sin vej.
Far truer bare med Stik-af-politiet. Nøj, hvor ér Kim vred!
Men nu sker der noget. Finde-på-politiet-der-ikke-findes-politiet dukker op og arresterer far. Så er det slut med at sige ting, der ikke findes!

Fortællingen er velfortalt med et glimt i øjet, og den vil fornøje en meget bred læserskare. Illustrationerne er værd at fremhæve. Der er så noget Storm P. over dem.
Politiland er en fornøjelse at læse. Den er morsom, og så har den kant og bid. Her er det barnet, der er den kloge, mens den voksne opfører sig dumt og dovent.
Heldigvis løber barnet af med den moralske sejr, mens den voksne må smage sin egen medicin. Glæd jer til en herlig oplæsningsbog, der vil fryde både barn og forælder.

Køb Politiland online

Skriv et svar