Mit hjerte og andre sorte huller

”Mit hjerte og andre sorte huller” lægger sig i slipstrømmen af tidens mange ”sick lit” udgivelser.
Det er imidlertid ikke alvorlig sygdom, der er omdrejningspunktet for romanen men derimod psykiske problemer og selvmordstanker.

I bogen følger vi den 16-årige Aysel, der ikke kan holde ud at leve efter at hendes far har begået en grusom forbrydelse. Aysel føler, at alle taler om hende bag hendes ryg. Oveni kæmper hun med at trives sammen med sin mors nye familie, hvor hun har måttet flytte ind.

Aysel planlægger at tage sit liv, men ønsker at gøre det sammen med en anden. Derfor opsøger hun et site på nettet, hvor andre i samme situation kan finde en såkaldt selvmordsmakker. Her møder hun teenagerdrengen Roman, der også har besluttet at dø. Roman har allerede sat en dato for selvmordet. Om 24 dage!

I løbet af de 24 dage lære de to unge hinanden at kende og kommer ind under huden på hinanden. Langsomt afdækkes deres tragedier. Men undervejs vokser der også et stærkt venskab op, og de to unge oplever glimtvis af glæde.

”Mit hjerte og andre sorte huller” er Jasmine Wargas debutroman – og sikke et vellykket værk! Fortællingen er rå, rørende og rammende som få. Men udover alt det triste og tungsindige formår Jasmine Warga også at skildre Aysel og Romans liv med et glimt i øjet. Vi mærker alvoren hele vejen igennem lige så vel som den sorte humor, de to benytter sig af.

Personerne fremstår meget virkelighedstro takket være Jasmine Wargas overbevisende beskrivelse af deres følelser. Deres smerte fremtår helt igennem ægte.

Jasmine Warga har skrevet en mesterlig fortælling om teenagerlivet, når det gør allermest ondt. Hun sætter ord på dybt tabuiserede emner, og giver fx børn af voldsforbrydere et talerør. På samme vis italesætter Jasmine Warga emnet skyld.

”Mit hjerte og andre sorte huller” er en trist bog, der alligevel efterlader læseren med håb. Mødet mellem de to teenagere er medrivende og meningsfuldt som få. Den sørgelige anledning til trods, mærker man noget fint og godt komme ud af mødet mellem de to teenagere.

Sproget er letlæseligt og emnet til trods bliver bogen aldrig tung eller vanskelig at gå til. Tværtimod formår Jasmine Warga at holde sin læser fanget fra start til slut. Læseren kan med garanti genkende elementer fra sin egen tilværelse.
Bogen er så afgjort værd at læse for at blive klogere på emnet sorg, skyld og unges ensomhed. Jasmine Warga har skrevet en tankevækkende bog, der kan gøre os alle klogere på unge med ondt i livet. Læs den endelig!

Køb Mit hjerte og andre sorte huller online

Skriv et svar