Gadedrengen. Historien om Kim Larsen

Sangeren Kim Larsen er i løbet af få årtier blevet en institution i den dansk kultur og selvforståelse. Både unge og gamle vil kunne nikke genkendende til Kim Larsens sange. I skolen bruges hans tekster også flittigt.

Historien om Kim Larsen fortjener så afgjort at blive fortalt, og det er en stor fornøjelse at læse Anja Louise Rasmussens bog ”Gadedrengen. Historien om Kim Larsen”.

Bogen er udgivet af Special Pædagogisk Forlag i serien Greyline, hvori der sættes fokus på forskellige faktuelle emner.

”Gadedrengen” giver et spændende indblik i personen bag sangeren Kim Larsen. Vi spoler tiden tilbage til barndommen og ungdommen, hvor glæden ved musik og ikke mindst litteratur blev grundlagt.

Anja Louise Rasmussen fortæller historien om københavnerdrengen, der elskede de store fortællinger, tog på højskole, blev skolelærer og hutlede sig igennem som en fattig musiker. De forskellige mennesker, Kim Larsen møder på sin vej, kommer til at præge ham meget. Hver især har de forskellige musikalske rødder, og bogen er da også et møde med datidens musikalske strømninger.

Anja Louise Rasmussen tegner ikke alene et fascinerende billede af Kim Larsen – på godt og ondt – hun tager os også med tilbage til 1960´erne, 70´erne og 80´erne. Man fornemmer ungdomsoprøret og hører om tidens strømninger.
Det lykkes på glimrende vis at skildre livet som sanger og vise, hvilke samfundsmæssige problemstillinger der prægede – og forsat præger – Kim Larsen.

Med bogen om gadedrengen, der blev succesfuld sanger, kan vi sætte tingene i perspektiv og bedre forstå det store puslespil. Anja Louise Rasmussens bog fortjener stor applaus, fordi den er velformidlet og lettilgængelig – og alligevel lykkes så flot udi at tegne et helstøbt portræt af en central skikkelse i vores kulturliv.

Køb Gadedrengen. Historien om Kim Larsen online

Skriv et svar